‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Nefis ve Kolay Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için çok pratik ve nefis tanımlardan oluşan çarçabuk meskende yapacağınız günün menüsünü paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Yayla çorbası, patates püresi, tavuk köftesi ve kakaolu bisküvi topları tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!

Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 7 su bardağı su

  • 1 çay bardağı pirinç

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1,5 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı limonun suyu

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 6 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

  • 1 adet rendelenmiş havuç

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Bir tencerede un, yoğurt, tuz, rendelenmiş havuç ve limon suyunu güzelce karıştırın. 

2. Yumurta sarısını ek edin ve tekrar karıştırın.

3. 6 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 

4. Çorba kaynamaya başlayınca evvelden yıkayıp ıslattığınız pirinci ekleyin. 

5. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. 

6. Naneyi ek edip karıştırın ve ocaktan alın. 

7. Hazırladığınız bu karışımı kaynamakta olan çorbaya ek edin. Kaynayınca ocaktan alın.

8. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve servis edin.

Soslu Tavuk Köftesi Tarifi

Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gram tavuk kıyma

  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 3 yemek kaşığı galeta unu

  • 1 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 4 adet domates

  • 1 adet rendelenmiş sarımsak

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • Yarım çay bardağı su

Soslu Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

1. Derin bir kaseye köftenin tüm materyallerini ekleyin ve güzelce yoğurun.

2. Homojen bir karışım elde edince kabın üzerini streç sinemayla sarın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.

3. Sosu için; sos tenceresine tereyağını alın ve eriyene kadar pişirin. Sarımsağı içerisine rendeleyin.

4. Sotelenince domates salçasını ek edin. Rendelenmiş domatesi ve suyu da ekledikten sonra 10 dakika boyunca karıştırın.

5. Baharatlarla tatlandırın. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde alın ve yuvarlak hal verin.

6. Demir döküm tavayı ocakta ısıtın ve içerisine tereyağı yahut sıvı yağ ekleyin. Hazırladığınız köfteleri uygunca pişirin.

7. Domatesli sosu üzerine gezdirin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırına verin.

8. 15 dakika da bu halde pişirin ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun.

Patates Püresi Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet iri haşlamalık patates (yaklaşık 1 kilo)

  • 1,5 bardak süt (kıvamına nazaran arttırılabilir yahut azaltılabilir)

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

  • Tuz, karabiber

  • İstenirse bir minik tutam hint cevizi rendesi (muskat)

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.

2. Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ek edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.

3. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ek edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi

Malzemeler

  • 1,5 paket bisküvi

  • Yarım paket tereyağı 

  • Yarım su bardağı pudra şekeri 

  • Yarım su bardağı süt 

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • Hindistan cevizi

  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz

Kakaolu bisküvi topları nasıl yapılır?

1. Bisküvileri elinizle ölçüsüz kırdıktan sonra robotta un olana kadar parçalayın, genişçe bir kaba dökün.

2. Üzerine eritilmiş margarini, sütü, kakaoyu, cevizi ve hindistan cevizi hariç öteki gereçleri ekleyerek kaşıkla karıştırın. Akabinde elinizle güzelce yoğurun. Şayet harcınız çok cıvık olursa denetimli olarak bisküvi ekleyebilirsiniz. Çok katı olursa da süt ile açabilirsiniz.

3. Güzelce yoğurduktan sonra harçtan istediğiniz boyutta kesimler kopartıp yuvarlak hal vererek ceviz, fındık ya da Hindistan cevizine bulayın. Tüm harç bitene kadar bu süreçleri tekrarlayın.

4. Akabinde kakaolu bisküvi toplarına kürdan saplayarak servis yapın. İsteğe nazaran üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir