Usta şeflere taş çıkartacak yufkadan su böreği tadında enfes börek tarifi …

Su böreği yufka soslama

6 yufka

Sosu için

1/2 su bardağı su

1/2 su bardağı süt

2 yumurta

1/2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için

Beyaz peynir

Kaşar peyniri

Maydanoz

Üzeri için

Yumurta sarısı

Susam

Usta şeflere taş çıkartacak su böreği nasıl yapılır?

Su böreğimizi hazırlamak için öncelikle sosumuzu hazırlamamız gerekiyor. Bunun için uygun bir karıştırma kabı içerisinde su , süt, sıvı yağ ve yumurtayı alalım. Daha sonra ise karıştırma kabı içerisine aldığımız bütün materyalleri, hoş bir biçimde çırpmaya başlayalım. Sosumuzu hazırladıktan sonra ise bir adet yufkayı alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Daha sonra ise bu yufkanın üzerine, hazırlamış olduğumuz sostan sürelim. Hazırladığımız sosu yufka üzerine serebilmek için bir yağlama fırçası kullanabiliriz. Bu sayede eşit ve istikrarlı bir formda, hazırladığımız sosu fırın tepsisine serdiğimiz yufkaya sürebiliriz.

Su böreği pişirme

Yufkamızı hoş bir formda soslandıktan sonra ise iki adet yufkayı kesimlere ayıralım. Daha sonra modüllere ayırdığımız bu yufkaları da hoş bir halde sosa bulayalım ve akabinde da tepsiye yerleştirelim. Parçalanmış yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra ise böreğimizin iç harcını serpmemiz gerekiyor. İç harcını ise çok kolay bir formda hazırlayabiliyoruz. Bunun için bir karıştırma kabı içerisine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu alalım. Akabinde da bu gereçleri hoş bir halde karıştırarak, lezzetli bir su böreği harcı elde edelim.

İç harcımızı hazırladıktan sonra ise sosa buladığımız parçalanmış yufkaların üzerine iç harcımızın yarısını serpelim. Daha sonra ise iki adet yufkayı da hoş bir halde sosa bulayıp parçalayalım ve akabinde da bu yufkalar ile iç harcımızın üzerini kapatalım. Akabinde da bu yufkaların üzerine iç harcımızın kalanını yerleştirelim ve son yufkayı da üzerine kapatarak sosa bulayalım. En sonunda ise böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve isteğe bağlı olarak susam serpelim. Su böreğimizi pişirmek için birinci evvel böreğimizi dilimleyelim ve akabinde da 200 derecede çalışan fırında, yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirelim. Böreklerimizi fırından aldıktan sonra birinci sıcaklıkları çıkınca, servis tabağında servis edip, yiyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir